Shielded Virtual Machines - kako zaštititi podatke u Hyper-V virtualnim mašinama

Jelesijević Predrag

Ostali podaci

Windows Server, Networks, Cloud Platform and Modern Datacenter
300
Na našem
09:30 - 10:30
001 (90)

Opis predavanja

Server 2016 nam donosi niz novih stvari na polju virtualizacije. Poseban trud je uložen na povećanju bezbednosti podataka unutar virtualnih mašina kako bi bili sigurni da administratori Hyper-v platforme ne mogu čitati i sadržaje naših virtualnih diskova. Na predavanju ćemo napraviti pregled novih mogućnosti zaštite virtualnih mašina i demo primer primene funkcionalnosti Shielded VM.

Predrag Jelesijević radi u Računskom centru Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu gde je poslednjih 7 godina na poziciji sistem administratora i predavača u Мicrosoft akademiji Elektrotehničkog fakulteta. Jedan je od lead-ova ITPro Serbia korisničke grupe i sa kolegama koordinira rad Microsoft community-ja u Srbiji. Microsoft mu je ove godina dodelio status Most Valuable Professional – MVP, a nosilac je i velikog broja tehničkih certifikata. Po struci je dip. ing. Elektrotehnike.

Računski centar Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.