How deep the rabbit hole goes?

Kudović Omar

Ostali podaci

SharePoint, Office 365 & Enterprise Social
300
Na našem
09:30 - 10:30
015 (117)

Opis predavanja

Krucijalno pitanje koje je Morpheus postavio Neu, nakon što je ovaj izbarao pravu (ili pogrešnu) pilulu. Od ovog pitanja ide cijela priča, koja nema kraja i u kojoj ćemo se potrudiit da vidimo dubine Skype For Business priče. I nećemo puno pričati o ovozemaljskim implementacijama (iako cemo se dotaktnuti Cloud Connector Editon samo kao PSTN bridge), već ćemo da vidimo gdje je otišla cloud / online priča po pitanju Skype For Business. Da li je Skype4B već danas postao nezaobilazni servis, koji će omogućiti timovima puno bržu i lakšu saradnju na bilo kojem polju? Gdje se danas nalazi Skype4B u poređenju s ostalim audio video servisima? Kakva mu je budućnost, šta možemo očekivati? I mozda ono sto Vas najvise interesuje, sta se nalazi iza Skype4B cloud? Fokusiraćemo se na komunikacije, dostupnost i analitiku. Možda otkrijemo koliko je duboka rupa u koju je upala Alisa na kraju predavanja. Nagrade? - Budu! Kakve? - Dobre!

Posjeduje iskustvo preko 15 godina, u kojem je većinu vremena proveo na instalacijama i integracijama Windows Server, Exchange Server, Skype4B i Office365 platformi. Posljednjih nekoliko godina aktivno radi na raznim projektima implementacije riješanja za Skype For Business / Exchange u poslovnom okruženju, s velikim fokusom na cloud riješenja. Svoja iskustva predstavljao je na Microsoft Network, Microsoft Community Conference, Microsoft TechDays, KulenDayz, Microsoft Indeed Bulgaria, ATD i Sinergija konferencijama. Također je aktivan član MS Community BiH i lider "NewOffice" user grupe. Od 2013. četiri puta nagrađen od strane Microsoft s MVP titulom za Skype For Business. Vodi i uređuje blog o Lync Server / Skype For Business (http://kingdomoflync.wordpress.com) i pasionirani ljubitelj Hi Fi, vina, muzike i rockabilly kulture.

Microsoft BiH

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.