Sve što ste hteli da znate o svom prvom robotu, a niste smeli da pitate

Đorđević Rastko, Gheorghiu Catalin

Ostali podaci

Other
300
Na našem
TBD
TBD

Opis predavanja

Kako da napravite svoj prvi robot? Šta da kupite (sa naglaskom možete li i u Srbiji)? Kako da ga sklopite i možda kako da počnete da ga usavršavate? Kako da ih programirate, u kom programskom jeziku i s kojim alatima? Koje su najrasprostranjeniji setovi za pravljenje robota? Mnogo pitanja na koja ćete naći odgovore na ovom predavanju. Predavanje će održavati roboti: STS-Pi, Zumo, Lego Mindstorms EV3, Cheetah Pi3, s nekom pomoću od ljudskih bića Rastko Đorđević (iz tima PoliBoti prvacima na First Lego League u regionu) i Catalin Gheorghiu (Microsoft MVP).

Rastko Đorđević ima 14 godina i učenik je 8. razreda Osnovne škole. Fokusiran je na Microsoft-ove tehnologije, pogotovo Windows IoT i Cross Platform Mobile Development koristeći Xamarin, ali u skorije vreme se i intenzivno bavi i robotikom. Uglavnom koristi C# za programiranje, ali voli da eksperimentiše i uči nove programske jezike. 

Student

Catalin Gheorghiu is a solution architect from Timisoara Romania. The current interests are in the area of (I)IoT, industrial mobile and cloud solutions. In addition to addressing the software development and architecture, is a trainer and consultant. In his spare time is member of the technical community, contributing with articles and blogs (signed MrSmersh), presentations to several user groups/meetups (also is RONUA Timisoara user group leader), and lecturing all over Romania and abroad.
Since 2011, every year he was awarded the Microsoft MVP Award.

I Computer Solutions

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.