Sve što ste hteli da znate o svom prvom robotu, a niste smeli da pitate

Đorđević Rastko, Gheorghiu Catalin

Ostali podaci

Other
200
Na našem
14:00 - 15:00
016 (252)

Opis predavanja

Kako da napravite svoj prvi robot? Šta da kupite (sa naglaskom možete li i u Srbiji)? Kako da ga sklopite i možda kako da počnete da ga usavršavate? Kako da ih programirate, u kom programskom jeziku i s kojim alatima? Koje su najrasprostranjeniji setovi za pravljenje robota? Mnogo pitanja na koja ćete naći odgovore na ovom predavanju. Predavanje će održavati roboti: STS-Pi, Zumo, Lego Mindstorms EV3, Cheetah Pi3, s nekom pomoću od ljudskih bića Rastko Đorđević (iz tima PoliBoti prvacima na First Lego League u regionu) i Catalin Gheorghiu (Microsoft MVP).

Rastko Đorđević ima 14 godina i učenik je 8. razreda Osnovne škole. Fokusiran je na Microsoft-ove tehnologije, pogotovo Windows IoT i Cross Platform Mobile Development koristeći Xamarin, ali u skorije vreme se i intenzivno bavi i robotikom. Uglavnom koristi C# za programiranje, ali voli da eksperimentiše i uči nove programske jezike. 

Student

Catalin Gheorghiu is a solution architect from Timisoara Romania. The current interests are in the area of (I)IoT, industrial mobile and cloud solutions. In addition to addressing the software development and architecture, is a trainer and consultant. In his spare time is member of the technical community, contributing with articles and blogs (signed MrSmersh), presentations to several user groups/meetups (also is RONUA Timisoara user group leader), and lecturing all over Romania and abroad.
Since 2011, every year he was awarded the Microsoft MVP Award.

I Computer Solutions

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.