Privileged Access Management sa Microsoft Identity Managerom - hard core sistem administracija

Dizdarevic Damir

Ostali podaci

Windows Server, Networks, Cloud Platform and Modern Datacenter
400
Na našem
10:45 - 11:45
005 (265)

Opis predavanja

Upravljanje privilegovanim nalozima sve je bitnije, jer najveći deo napada cilja upravo na ugrožavanje identiteta korisnika koji imaju privilegovane naloge. Windows Server nema adekvatnih built-in alata koji bi pomogli da se ovi nalozi, zaštite, prate te da se logiraju aktivnosti koje se pod njima izvrše. Microsoft Identity Manager 2016 i Windows Server 2016 zajedno, donose novi koncept sistem administracije - uspostavom bastion foresta za administrativne naloge uz identity management sa MIM-om, danas možemo na potpuno novi način posmatrati i realizovati sigurnost privilegovanih naloga. Ako ste system admin ili inženjer sa iskustvom i zanima vas sigurnost i identity management  - ovo je tema za vas!

Damir Dizdarević po struci je diplomirani matematičar-informatičar, i radi kao izvršni direktor za usluge u kompaniji Logosoft d.o.o.,te kao predavač i autor MOC kurseva.
Pored toga, povremeno radi i kao sistem dizajner za kompleksnija enterprise okruženja. Osnivač je i voditelj bosansko-hercegovačkog Microsoft Community-a. Sa Microsoft server platformama radi već zadnjih 20 godina, a posebno se specijalizirao se za Windows Server, Exchange Server, Security, mobilna i virtualizacijska rešenja. Za doprinose u prenošenju znanja o Microsoft server proizvodima, rad u community-u te veliki broj održanih predavanja, Microsoft mu je prije 8 godina dodijelio status Most Valuable Professional – MVP, a nosilac je i velikog broja tehničkih certifikata (MCSE,MCTS,MCITP,MCT) za Office365, System Center , Windows Server, Exchange Server te Hyper-V. Redovno predaje na mnogim Microsoftovim i drugim IT konferencijama u regiji. Na konferenciji Microsoft Sinergija u sedam prethodnih godina za redom bio je jedan od tri najbolja predavača po ocjenama publike. Jedan je od rijetkih predavača iz Evrope koji radi kao autor i recenzent oficijelnih MOC kurseva. U ovoj godini intenzivno je angažovan na izradi serije oficijelnih kurseva za Windows 10, EMS, novi Windows Server i Exchange. Pored toga, jedan je od rijetkih autora iz šireg regiona koji objavljuje i stručne tekstove u prestižnom Windows ITPro Magazinu (neki od tekstova su dostupni na : http://windowsitpro.com/author/damir-dizdarevic). Njegov blog o Microsoft Server proizvodima i Microsoft Learning programu dostupan je na http://dizdarevic.ba/ddamirblog.

Logosoft d.o.o. Sarajevo

Tarabica # IT Conference je najveća tehnička konferencija u Srbiji koju organizuju ljudi koji se profesionalno ili iz hobija bave Microsoft tehnologijama.